מראני מסעדה גיאורגית בנתניה
מסעדת מראני היא מסעדה המתמחה באוכל גיאורגי( גרוזיני) ושוכנת על פאתי חוף הים של נתניה, נושקת לחוף סירונית.
המייסדת והבעלים של המסעדה היא מאיה קוזי, שהיא בעלת נסיון רב בתחום האוכל הגרוזני.
המסעדה פתוחה מדי יום החל מ11 בבוקר ועד השעות הקטנות של הלילה .היא מכילה בתוכה מקום ל80 איש, כולל מרפסת המשקיפה על הים.
מסעדת מראני היא מסעדה המתמחה באוכל גיאורגי( גרוזיני) ושוכנת על פאתי חוף הים של נתניה, נושקת לחוף סירונית.
המייסדת והבעלים של המסעדה היא מאיה קוזי, שהיא בעלת נסיון רב בתחום האוכל הגרוזני.
המסעדה פתוחה מדי יום החל מ11 בבוקר ועד השעות הקטנות של הלילה .היא מכילה בתוכה מקום ל80 איש, כולל מרפסת המשקיפה על הים.
המטבח הגאורגי הוא מטבח עשיר מאוד בגבינות, בשר, שומן, ירקות, תבלינים, בצקים ומאפים שונים. זאת בנוסף ליינות ארומטיים, בטעמים מתוקים חריפים, בעלי נוכחות בולטת בטעם.
המטבח הגאורגי המבוסס מעיקרו על מאכלי בשר וכבש, עושה שימוש רב באגוזים (בעיקר אגוזי מלך), המשולבים במרבית המתכונים, וכך גם בחצילים, שזיפים, שעועית ורימונים, בנוסף לשימוש הנרחב מאוד בתבלינים ועשבי תיבול כגון: כוסברה, טרגון, בזיליקום, שמיר, פטרוזיליה, וזעפרן.מאיה קוזי. מגיעה מתחום הבישול וגדלתי על אוכל גיאורגי.
מראני היא מסעדה שבה מגישים את מגוון המאכלים של המטבח הגרוזיני: חצ'פורי. צ'בורקי. צ׳ורצ׳חלה ממתק גיאורגי שנראה כמו נקניק התלוי לייבוש חינקלי. טבזי, חצ'פורי אצ'רולי. נקנבי. פחליאני. קופאטי. וגם לפי הזמנה דג סלומון על שיפוד הקינוחים במטבח הגרוזיני הם מתוקים למדיי ומבוססים על דומנינטיות של מתיקות בולטת ויש גם סוגי מאפים מתוקים מיוחדים המוגשים במסעדה.
"אנחנו מגישים בנדיבות גם 3 סוגים של יין גיאורגי, המאופיינים בטעמים חריפים ומתוקים ושילוב ביניהם. על פי המסורת מאז ותמיד יין לשולחן ובשתיה מסמל ברכה, פרנסה ושפע. לכן הוא מוגש בארוחות, באופן נדיב מתוך כוונה שיהיה חלק ממנה".
קייטרינג בבאר שבע
מה היתרונות שלכם?
" מטבח עשיר, טעמים אותנטיים, אווירה מלאת חיים ומשמחת. מדי ערב שישי יש כאן מופע של זמרת עם נגנים בכלי מוזיקה אותנטיים ועם שירה גיאורגית מקורית וערבה לאוזן המקום משקיף על הים באווירה פסטרולית, מעוררת תאבון ומרגיעה את הנפש זהו מקום איכותי, המביא טעמים אחרים לאווירה הישראלית ונותן טעימה נפלאה מהטוב המגוון . טעמי המטבח הגיאורגי הם חווייתים וערבים לחיך, להנאה צרופה טובה ואמיתית מאוכל מיוחד ונפלא המאפיין מטבח זה.